Wat doen we?

 Hoe vang je een kikker? Wat doet de directrice van een wormenhotel? Hoe kies je voor je ouders een veilige klimboom uit?

 Vanaf september 2016 gaat Berezoon dagelijks met kinderen van de Tilburgse scholen de natuur in. We houden van het ontdekken van zeldzame kevers, kampvuurtjes waar je appelmoes boven maakt, schuilen in zelfgemaakte hutten en avonturen waar je vies van wordt.

Wij zijn de Bos-BSO van Tilburg voor kinderen van Basisschool De Elzen, De Tiliander, de Vuurvogel, Phanta Rei en de Stappen. We zijn een zelfstandige buitenschoolse opvang die rondreist door de natuur in en rond de stad; in het bos, op de hei en de duinen kent Berezoon de fijnste plaatsen om te spelen en van de natuur te genieten.

We werken met twee leeftijdsgroepen: ben je 4 t/m 7 jaar dan zit je bij de Pimpels. Als je 8 t/m 12 jaar bent hoor je bij de Krakers. Elke groep van maximaal 8 kinderen heeft zijn eigen leiding. We bieden aan kinderen in de basisschoolleeftijd opvang na school, in de vakantie en incidenteel, bijv. tijdens studiedagen.

Met onze eigen Berezoon-bus, 10-persoons groepsfiets of de 8-persoons bakfiets gaan we elke dag op avontuur. Kinderen leren om samen te werken, ontwikkelen hun creativiteit en ontdekken de natuur. Elk seizoen en elk weertype biedt specifieke speelmogelijkheden. Bestuderen van alles wat groeit en bloeit in de lente. Waterbeestjes zoeken in de zomer. Hutten bouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst. Vuurtje maken in de winter. Spelen op het ijs of sleeën van een heuvel. Schminken en kliederen met modder in de regen. Of zwemmen in natuurwater als het warm weer is.

Bos-BSO Berezoon
Na school de natuur in!